Жил Симон несъмнено е сред най-ярките лица на френския мъжки

...
 Жил Симон несъмнено е сред най-ярките лица на френския мъжки
Коментари Харесай

Симон към семейството си: Щастлив съм, че всичко приключи; вече ще си бъда вкъщи при вас

 

Жил Симон безспорно е измежду най-ярките лица на френския мъжки тенис през последните близо две десетилетия, като по време на своята кариера може да се похвали с постигане до шестата позиция в международната ранглиса, 14 трофеи на равнище АТР и най-малко една победа над всеки от представителите на Голямата четворка. През тази година обаче 37-годишният французин записа редица разочароващи провали и в последна сметка взе решение да каже " довиждане " на тениса на тазседмичната Мастърс конкуренция в Париж. 

Ветеранът за следващ път не изневери на себе си и показва невероятна борбеност, успявайки да реализира поредни победи над Анди Мъри и Тейлър Фриц, преди да отстъпи на Феликс Оже-Алиасим през вчерашния ден. Въпросният дуел бе последван от гала по изпращането на Симон, по време на която той изнесе прочувствена тирада, а ето и какви бяха последните му думи на корта:

" Феликс е приказен състезател. Обичам неговия екип. Надявам се, че всички вие, феновете, ще го подкрепяте оттук нататък по метода, който заслужава. Когато видях схемата, първата ми мисъл беше против кого може да завърши кариерата ми. Радвам се, че това си ти, Феликс ", стартира французинът, отдавайки заслуженото на своя противник, след което продължи с благодарности към федерацията и феновете по трибуните: " Благодаря на Френската тенис федерация. Вие ми предоставихте " уайлдкард ", с цел да имам опция да изляза на корта за един финален път. Без вас нямаше да мога да играя тези мачове на кортовете, които обичам, пред тази страхотна аудитория. Беше същински значимо за мен.

Целта ми беше да играя на Ролан Гарос и на Мастърса в Париж, с цел да се насладя на публиката за последно. За мач, може би два, може би три. Заредихте ме с невероятни страсти през тази година, евентуално най-запомнящите се в цялата ми кариера. Играем тенис само поради това. Благодаря ви! Щеше да е хубаво, в случай че първоначално се любувах повече на тези неща. Когато си млад, имаш цели, мислиш повече за себе си и личното си израстване, само че колкото по-възрастен ставаш, толкоз повече разбираш, че само насладата от прекарването има значение. Иска ми се да мислех по този метод и преди. "

Последно, само че не и по значимост, Симон насочи прочувствено обръщение и към своето семейство, започвайки с послание към по-големия си наследник: " Започна да пътуваш в Тура дружно с мен още когато беше на 2 години. Обичаше това. След това обаче потегли на учебно заведение и стартира да ме питаш за какъв брой нощувки ще остана вкъщи. Само месец по-късно към този момент ми задаваше въпроса " Кога ще спреш? ". Сега към този момент ще си бъда у дома, от което няма по какъв начин да бъда по-щастлив. Разбира се, специфични благодарности и към моята брачна половинка. След всичките моменти, в които се гордееш с мен, и моментите, в които беше толкоз мъчно, съм благополучен да ти кажа, че всичко завърши. Благодаря ти, че ме остави да изживея пристрастеността си до край. Знаех, че всичко вкъщи ще бъде наред през това време. Безценна си. Обичам те от дъното на сърцето си ", приключи прочувствено Жилу.

Източник: Tennis Majors

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР